nieuws

Dronken aap gaat barbezoekers te lijf

Café

Dat het kapucijnaapje de glazen met een bodempje rum van enkele gasten in een Braziliaanse bar leegdronk, dat vonden de bezoekers nog wel amusant. Maar toen het dier totaal dronken plotseling een mes greep en achter de gasten aanging, ontstond er algehele paniek in het café.

Dronken aap gaat barbezoekers te lijf
Een kapucijnaapje

Het was niet zomaar een mes, want het had een levensgevaarlijk lemmet van 30 centimeter. Het opmerkelijke was dat de aap de vrouwelijke bezoekers negeerde en alleen achter de mannen aanging. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

De brandweer wist het dier te vangen en liet het buiten het dorp Paraiba vrij. Maar de aap keerde, nog altijd beschonken, gewoon weer terug en begon op straat voorbijgangers lastig te vallen. De brandweer wist hem voor de tweede keer te vangen en overhandigde de kapucijnaap dit keer aan een natuurinstituut dat onderzoekt of het dier voortaan beter in gevangenschap kan leven, zo melden diverse media.

Reageer op dit artikel