nieuws

Arnhems Giro-roze café is nu ‘Airborne-blauw’

Café 1256

Café De Wacht in Arnhem, dat afgelopen zomer opzien baarde door haar monumentale pand in de Arnhemse binnenstad roze te verven in verband met de Giro d’Italia, is nu overgeschilderd in ‘Airborne-blauw’. De gemeente lijkt het opnieuw door de vingers te zien.

Arnhems Giro-roze café is nu ‘Airborne-blauw’
Op de Facebook-pagina van De Wacht is het proces te volgen geweest.

Café De Wacht verraste afgelopen zomer door haar monumentale pand in de binnenstad van Arnhem roze te verven. Dit ter ere van de Giro d’Italia, die in de Gelderse hoofdstad startte. Sander Berkhout verklaarde toen tegen Misset Horeca ‘maar geen toestemming aan de gemeente gevraagd te hebben, want dat zou toch te lang duren.’ Het zorgde voor een zomer vol aandacht voor het café. Toen al verklaarde Berkhout: ‘We zullen het niet roze houden. Na de Giro wordt het weer overgeschilderd in een normale kleur.’

Dat is iets anders gelopen blijkt nu. Het café is blauw. ‘We waren het roze wel een beetje zat’, aldus ‘een woordvoerder’ tegen Omroep Gelderland. Het blauw is de kleur van de pegasus op de Airborne-vlag, de divisie die in de Tweede Wereld Oorlog streed bij De Slag om Arnhem, die jaarlijks herdacht wordt in de Gelderse Hoofdstad. Wethouder Gerrie Elferink, reageert in De Gelderlander minder enthousiast dan eerder op het roze café, dat hij ‘schitterend’ vond: ‘Dat is niet handig van ze. Ik ga me er verder niet mee bemoeien. Het is nu aan hen om het uit te leggen aan Handhaving.’

Reageer op dit artikel