nieuws

PvdA maakt zich zorgen over actie sparen voor bier in café

Café 2244

De PvdA vindt de nieuwe reclame van Heineken maar niets. De sociaaldemocraten vrezen dat de spaaractie voor ‘biertegoed’ in het café aanzet tot meer drinken.

PvdA maakt zich zorgen over actie sparen voor bier in café

PvdA-Kamerlid Marith Volp wil dat staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid maatregelen neemt. Ze vraagt zich af of de actie wel strookt met wetten en regels, zoals de Drank- en Horecawet en de Reclame Code.

Gratis bier in de kroeg

Bij de actie kun je voor een gratis biertje in de kroeg sparen als je een krat Heineken koopt. Volp vreest overmatige alcoholconsumptie, vooral bij jonge volwassenen. Ook druist het gratis weggeven van alcohol in tegen het beleid van de overheid. Ze stelt voor om jonge volwassenen per app voor te lichten over de risico’s van alcohol.

Reageer op dit artikel