nieuws

Tales & Spirits Amsterdam op 18 in World’s 50 Best Bars

Café 17281

Cocktailbar Tales & Spirits is donderdag 6 oktober uitgeroepen tot één van de beste bars ter wereld. De Amsterdamse bar is één van de 22 Europese bars die dit jaar in de World’s 50 Best Bars staan. Na een mooi stijging van 12 plekken zet de zaak aan de Lijnbaansteeg dit jaar op plek 18.

Tales & Spirits Amsterdam op 18 in World’s 50 Best Bars

Voor het achtste jaar op rij werden donderdag 6 oktober de World’s 50 Best Bars bekend gemaakt.  (Bekijk hier de complete lijst…) Voor Tales & Spirits was het ’t derde jaar op rij dat ’t in de lijst staat. De cocktailbar van Lydia Soedadi en Boudewijn Mesritz stijgt flink in de lijst, evenals in voorgaande jaren. In haar debuutjaar stond Tales & Spirits op plek 44, een jaar later in 2015 op 30 en dit jaar dus 18.

Goud voor The Dead Rabbit

Nederland stond vorig jaar met twee bars in de lijst. Toen was Door74 van ondernemer Sergej Fokke terug te vinden op plek 33. Dit jaar staat de zaak echter niet in de top-50. Na twee jaar op de tweede plek gestaan te hebben wist The Dead Rabbit uit New York deze editie eindelijk de nummer 1-positie te behalen. De top-3 wordt gecompleteerd door The American Bar en Dandelyan, beiden uit Londen.

Londen nog altijd aan kop

De afgelopen jaren was het telkens The Artesian, eveneens uit de Engelse hoofdstad, dat op plek 1 stond. Maar de bar van het gerenommeerde 5-sterrenhotel The Langham deed dit jaar niet mee. Toch blijft Londen cocktailbarstad nummer 1 met liefst 9 bars in de top-50. New York volgt met 4 namen in de lijst. De Verenigde Staten zijn met 14 zakken wel het best vertegenwoordigde land.

The World’s 50 Best Bars werd dit jaar voor het achtste jaar op rij bekendgemaakt. 476 leden uit 57 landen over de hele wereld, beoordeelde in totaal ruim 600 bars.

Reageer op dit artikel