Gulpener opent BrouwLokaal met bibliotheek en studielab

Gulpener opent BrouwLokaal met bibliotheek en studielab

Bierbrouwerij Gulpener opent donderdag 1 december de deuren van haar splinternieuwe BrouwLokaal. Naast een microbrouwerij zullen er onder meer een smaakbibliotheek komen met ruim honderd wereldwijde bierstijlen, en een smaakbibliotheek.

Het Brouwlokaal, dat 1 december officieel haar deuren opent, zal onder meer bestaan uit een microbrouwerij, een smaakbibliotheek en een Studielab. Daarnaast is er ook een Bierwinkel waar naast bieren ook brouwartikelen te koop zijn.

Verouderingsproces bestuderen

Misset Horeca-exper Peter van der Arend, verhaalde als eerste in zijn blog van begin november, over het nieuw te openen proeflokaal: 'Gulpener, waar ik de volgende dag werd ontvangen door directeur Jan-Paul Rutten, is met een megaproject bezig om op hun eigen brouwerijterrein een schitterend nieuw ontvangstcentrum te creëren. Mét horeca, maar veel belangrijker: een studiecentrum met bibliotheek waarin de belangrijkste bierstudieboeken aanwezig zullen zijn. Daarnaast komt er ook een smaakbibliotheek in de gewelfde kelders waar men meer dan honderd bierstijlen vanuit de wereld zal verzamelen en op jaargang zal bewaren. Hierdoor kan ook het verouderingsproces worden bestudeerd. In de microbrouwerij zal op verschillende niveaus brouwcursussen gegeven worden. Ook gaat de brouwer haar eigen gist verkopen aan hobby- en microbrouwers.'