nieuws

Conflict horeca en gemeente Hengelo over terras

Café 2031

Horecaondernemers in Hengelo (Ov) hebben een conflict met hun gemeente. De ondernemers moeten het komend seizoen doen met een fors kleiner terras en protesten daartegen helpen niet. Het gemeentebestuur buigt niet voor de felle kritiek van de ondernemers.

Conflict horeca en gemeente Hengelo over terras

Ook een handtekeningenactie onder de bevolking doet de gemeente niet zwichten. Tot nu toe (27-12-2016, 14.45 uur) tekenden 2.084 mensen de petitie ‘Houd Hengelo Levend.’ Volgens deze actiegroep wil de gemeente de terrassen met 30 tot 50 procent verkleinen. ‘De Appel (horecabedrijf – red) moet bijna de helft van het terras afbreken. Dat gaan we toch niet accepteren?’ aldus de actievoerders.

De uitbater van café Merlijn liet eerder al doorschemeren dat de gemeente een onbetrouwbare gesprekspartner is. Horecaondernemers in de binnenstad zijn woedend op de gemeente, maar verantwoordelijk wethouder Elferink is niet van plan om te buigen.

Nog niet handhaven

Volgens hem weten de ondernemers al drie jaar dat de gemeente van plan is de terrassen bij gelegenheden als grand café de Twee Wezen, de Appel, Stravinsky en de Blauwe Engel te verkleinen. Elferink heeft begrip voor de emotie, maar zet z’n aanpassingen door. Toch wordt er volgens de bestuurder voorlopig nog niet gehandhaafd.

Hij wil niet exact aangeven welke consequenties qua terrasomvang dit heeft voor de diverse horecagelegenheden, schrijft RTV Oost. Luifels moeten minimaal 2,25 meter boven de grond en permanent aan de gevels worden bevestigd, ook moet er in straten met een rijbaan minstens twee meter ruimte vrij zijn voor voetgangers. De regels gaan 1 januari in.

MEER OVER DE BESTE TERRASSEN VAN NEDERLAND

Reageer op dit artikel