nieuws

BBB haalt bieropleiding Stibon naar Maastricht

Café 2174

Stibon Bieropleidingen en de Horecabeurs BBB Maastricht gaan samenwerken. Dat hebben beide partijen maandag 9 oktober bevestigd tijdens de eerste dag van de BBB. Samen met de BBB Academy biedt StiBON de bieropleiding dit najaar ook aan in Maastricht. 

BBB haalt bieropleiding Stibon naar Maastricht
Henri Reuchlin (r) van Stibon en Erik Stroink van de BBB.

Stibon, Stichting Bieropleiding Nederland is een onafhankelijke opleiding voor iedereen die meer wil weten over bier. Stibon startte in 2009 met de opleiding Niveau 1, ‘Algemene Bierkennis.’ Tegenwoordig zijn daar de niveaus 2 (toegepaste Bierkennis) en 3 (International Diplom Biersommelier) aan toegevoegd.

Bierambassadeurs en sommeliers

Al 350 afgestudeerden mogen zich inmiddels ‘Bierambassadeur’ noemen. Daarnaast zijn er 50 ‘biersommeliers’, zoals de afgestudeerden van Niveau 3 zich mogen noemen.Er zijn opleidingsplaatsen door heel Nederland waaronder Amsterdam, Breda, Gulpen, Groningen, Arnhem Nijmegen, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle. En daar komt Maastricht nu dus bij.

‘Stibon past bij missie BBB’

Beursmanager Erik Stroink: ‘De BBB heeft niet alleen als ambitie een jaarlijkse vakbeurs te organiseren. Wij willen het hele jaar door horecaondernemers succesvoller laten zijn. Dit doen wij onder andere door het organiseren van verschillende activiteiten onder de noemer BBB Academy. De opleidingen van Stibon passen perfect bij onze missie.’

Inschrijven vanaf 10 oktober

Henri Reuchlin, coördinator Stibon zegt trots te zijn. ‘Nu kunnen we in samenwerking met de BBB in bierstad Maastricht een opleiding aanbieden. Het is een mooie aanvulling op de reeds bestaande opleidingen in de rest van het land.’ De bieropleiding in Maastricht start maandag 27 november in café De Zwaan, op de markt. Belangstellenden kunnen zich vanaf dinsdag 10 oktober inschrijven.

Reageer op dit artikel