nieuws

Casper Reinders: vernieuwd Club NL en tweede Libertine

Café 5658

Casper Reinders, meervoudig horecaondernemer met restaurants en clubs in Amsterdam, heropent op 12 oktober 2017 Club NL, een nachtclub aan de Nieuwezijds Voorburgwal in hartje Amsterdam. Later dit jaar opent hij een tweede Libertine-restaurant met een Franse keuken.

Casper Reinders: vernieuwd Club NL en tweede Libertine

In de zomer van 2017 heeft Albert (Appie) Papot na 18 jaar Club NL de krachten gebundeld met Casper Reinders, die het interieur van de club compleet vernieuwd heeft.

Papot is al sinds 1999 eigenaar van de Club met de rode luifel. De afgelopen twee weken was de club gesloten vanwege de verbouwing.

Casper Reinders

Club NL Amsterdam

Reinders: ‘In club NL kun je nog steeds terecht voor goede kwaliteit housemuziek. Voorheen was dit vrij diep, dit wordt nu wat warmer en sexyer. De club gaat 7 dagen in de week open van 22 tot laat.’

Casper Reinder tweede Libertine

In december van dit jaar opent Casper Reinders een tweede Libertine. De eerste Libertine Cafe Cafe, in de Wolvenstraat heeft een Italiaanse keuken. De tweede, ook in een van de Negen Straatjes, krijgt een Franse keuken. De volledige naam wordt Libertine Comptoir de Cuisine.

De overige bedrijven van Casper Reinders zijn:
Jimmy Woo
Lion Noir
Joya (voorheen BlueBoy)
Elephant du congo
Bo-nam
Libertine cafe cafe
Mylk Amsterdam
Oxxbucks (WTC Amsterdam)

Hij heeft al zijn bedrijven ondergebracht in de TAO Group.

De recentste telg is Libertine Cafe waarin Reinders participeert met Steven Pooters.  ‘Libertine café café is een all day restaurant, we serveren de kwaliteit van een restaurant maar gedragen ons als een echt café’, aldus Pooters eerder tegen Misset Horeca. 

Op de kaart staan simpele Italiaanse gerechten New York-style: geen pizza ’s maar pizzetta’s. Een eitje komt in een klein gietijzeren pannetje op je bord, rechtstreeks uit de reusachtige (en zichtbare) houtoven. Vis en vlees bestel je met een bijgerecht van knapperige seizoensgroenten. En natuurlijk zijn er frisse salades.

Het interieur komt van de hand van Reinders, die de ruimte door het gebruik van verschillende soorten marmer, afgezet tegen donkere muren en lichte houten banken een frisse en relaxte sfeer heeft meegegeven. Libertine café café is 7 dagen per week open vanaf 9:00 uur ‘s ochtends.

 

Reageer op dit artikel