nieuws

Grolsch brouwt Musketier voor Slag om Grolle

Café 1364

Bierbrouwer Grolsch presenteerde vrijdagavond 13 oktober officieel Grolsch Musketier, een nieuw bier dat speciaal voor de Slag om Grolle 2017 is gebrouwen.

Grolsch brouwt Musketier voor Slag om Grolle

Het evenement vindt plaats van 20 t/m 22 oktober in Groenlo, de geboorteplaats van Grolsch. Musketier is exclusief tijdens het evenement als tapbier vanaf fust verkrijgbaar.

Lezers bedenken naam

De naam van het nieuwe bier is bedacht door lezers van de Twentsche Courant Tubantia. Via een lezersactie in de krant zijn consumenten opgeroepen mee te denken over een passende, originele naam voor dit bier. Grolsch Musketier kwam uit de vele inzendingen als beste naar voren.

Lees ook: Grolsch lanceert vier nieuwe speciaalbieren

‘Aansluiten op wensen bierliefhebber’

‘In totaal zijn 417 inzendingen Grolsch-Musketier2binnengekomen. Daar zaten enkele verrassend goede namen tussen. We willen aansluiten op de wensen van bierliefhebbers. Deze Musketier en de nieuwe Tripel zijn daar goede voorbeelden van’, aldus de bierbrouwer.

Grolsch door de stad

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 oktober 2017 vindt voor de zesde keer de Slag Om Grolle plaats. Hier wordt de slag, die zich afspeelde in 1627, nagebootst door ruim 1.600 re-enactors uit heel Europa. Tijdens het evenement zal het Grolsche Brouwersgilde het nieuwe speciaalbier met een kar door de vestingstad trekken.

Reageer op dit artikel