nieuws

Goose Island brengt Black Friday-bier eenmalig naar Amsterdam

Café 1553

De Amerikaanse brouwer Goose Island brengt vrijdag 24 november Bourbon County Brand Stout naar Amsterdam. Het zeldzame bier is een zogenaamde Black Friday-bier en is zeer beperkt verkrijgbaar. 24 november beperkt via bierwinkel De Bierkoning, op tap bij De BeerTemple en via Hopt.nl

Goose Island brengt Black Friday-bier eenmalig naar Amsterdam

Nadat Bourbon County Brand Stout is gebrouwen, wordt het acht tot twaalf maanden gerijpt in Bourbon-vaten. De brouwers van Goose Island claimen dat de Bourbon vaten het donkere bier een smaak van verbrand eikenhout en vanille meegeven, met hints van chocolade, caramel en rook.

Goose Island: ‘Ongekende ontvangst’

Goose Island Principal Brewmaster Jared Jankoski: ‘We zijn ontzettend blij dat we Bourbon County Brand Stout naar Nederland kunnen brengen. Vorig jaar was de ontvangst ongekend. De lichting in 2017 is heerlijk ‘smooth’, met hints van vanille en chocolade die bij elke slok meer naar voren komen. We hopen dat de editie van dit jaar net zoveel plezier voor de drinker brengt als wij van het brouwen – en het proeven – kregen.’

Zeer beperkt verkrijgbaar

De 2017 Bourbon County Brand Stout is verkrijgbaar op Black Friday, 24 november 2017, bij De Bierkoning en Beer Temple in Amsterdam en online bij Hopt.nl voor €20 per fles. Zolang de voorraad strekt natuurlijk.

Reageer op dit artikel