nieuws

Duurzaam ‘Bar Kantoor’ opent in Conscious Hotel Westerpark

Café 4467

In een monumentaal pand grenzend aan het Westerpark in Amsterdam, opent Bar Kantoor op 13 april haar deuren. Het wordt een all-day restaurant met de nodige ‘office humor’. Bar Kantoor is de nieuwste zaak van Marco Lemmers en Sam Cohen, die tevens de eigenaren zijn van restaurant Moer, eco-patisserie Sticky Fingers en de Amsterdamse hotelketen Conscious Hotels.

Duurzaam ‘Bar Kantoor’ opent in Conscious Hotel Westerpark

Bar Kantoor bevindt zich in het zelfde pand als het nieuwste hotel Conscious Hotel Westerpark, dat op dezelfde datum opent. Zoals in alle vestigingen van Lemmers en Cohen speelt duurzaamheid ook bij Bar Kantoor een belangrijke rol: Het hotel én het restaurant zijn 100% elektrisch wat betekent dat er geen gebruik gemaakt zal worden van gas. Naast de lokale, biologische en gefermenteerde ingrediënten is er een aquaponics waarbij planten en vissen worden gekweekt door middel van een recirculerend aquacultuursysteem en is er in het interieur-design gebruik gemaakt gerecyclede kantoormeubelen zoals hergebruikte ladekasten en stoelen.

>>Duurzaam ondernemen in de horeca: tips van ondernemers

Biologische gerechten en gefermenteerde groentes

De menukaart bestaat uit biologische gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van gefermenteerde groentes.  Het gebouw werd, sinds de oplevering in 1885, gebruikt als kantoor en assistent-ingenieurswoning van de oorspronkelijke Westergasfabriek. Als ode aan de voormalige bestemming en authentieke gevel, waarop een plaquette ‘Kantoren’ staat, was de naam ‘Bar Kantoor’snel gekozen. De bar, met unieke cocktails en andere dranken zoals ciders en kombucha, staat centraal tijdens de vele evenementen die er georganiseerd zullen worden.

‘Bar Kantoor zal dé plek worden voor leuke, inspirerende en knallende events. We zien er naar uit om buurtbewoners, parkbezoekers en alle andere Amsterdammers te verwelkomen. De bouw is in volle gang, we openen over 4 maanden’, aldus dus ceo en oprichter Marco Lemmers.

Bar Kantoor

Bar Kantoor is voor iedereen toegankelijk. van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Chef Dirk Mooren: ‘De gefermenteerde groentes zijn overal terug te vinden, in alle gerechten, en in onze signature cocktails. Dit zorgt voor een spannende twist in het toegankelijke menu.’ Naast het ruime restaurant met open keuken, de bar en een private dining ruimte komt er een terras aan de voor- en achterzijde van het pand waar genoten kan worden van de zon en een prachtig groen uitzicht.

Reageer op dit artikel