nieuws

Bijna 100 brouwerijen openen deuren tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen

Café 1463

Bijna 100 brouwerijen in Nederland openen op vrijdag 1 tot en met zondag 3 juni hun deuren voor publiek.

Bijna 100 brouwerijen openen deuren tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen
Kijkje in de brouwketel van Bas Jacob, hoofdbrouwer Microbrouwerij Gulpener BrouwLokaal

Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen nemen bezoekers drie dagen lang een uniek kijkje achter de schermen om alle geheimen van de Nederlandse Biercultuur te ontdekken. Zo krijgt heel Nederland de kans om kennis te maken met de grote diversiteit aan brouwerijen in Nederland. Van net geopende craftbeer brouwerijen tot internationaal opererende brouwerijen: alle brouwers praten met passie over het brouwproces. Naast rondleidingen organiseren brouwerijen tevens brouwdemonstraties en presentaties. De Nederlandse Brouwerijdagen zijn traditiegetrouw de afsluiting van de Week van het Nederlandse Bier, die op 24 mei tijdens het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag begon.

Nederlandse Brouwerijdagen

Biersommelier André Köppen

Het aantal Nederlandse brouwerijen neemt jaarlijks toe. Tijdens de brouwerijdagen leert men alle facetten van het brouwproces. Michel Ordeman, voorzitter Craft benadrukt het vakmanschap van bierbrouwen: ‘Ook dit jaar nodigen bierbrouwers vol bierpassie in Nederland bezoekers uit om kennis te maken met het brouwproces. Het brouwen van bier is gebaseerd op een oud en eenvoudig principe, maar met de huidige technieken en ontwikkelingen is goed bierbrouwen een echt vakmanschap. De creativiteit van de brouwers en de veelvoud van de bierstijlen die verkrijgbaar zijn maakt Nederland een écht bierland.’

Stichting Week van het Nederlandse bier

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zicht verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier.

Reageer op dit artikel