nieuws

BLØF lanceert Zoutelande Blond bier

Café 686

De Zeeuwse band BLØF lanceert op popfestival Concert at Sea in Ouddorp een eigen bier, getiteld ‘Zoutelande Blond’. Het bier is een krachtig, kruidig en licht troebel blond bier van 6%.

BLØF lanceert Zoutelande Blond bier

Zoutelande Blond is dit weekend voor het eerst verkrijgbaar op Concert at SEA. Het bier is ook te verkrijgen in de Zeeuwse horeca en te bestellen via de website worldofdrinks.com.

‘We vinden het leuk om elk jaar een biertje te maken voor ons festival. Dit jaar hebben we ons eigen recept gemaakt met de brouwers van Slot Oostende’, aldus BLØF-zanger Paskal Jakobsen. Het bier bevat een hint van koriander en citrus in de geur, deze zet in de smaak wat krachtiger door met een mooie volle body door de tarwe. Zoutelande Blond heeft een licht romige en droge afdronk. ‘We zijn er heel blij mee en hopen dat veel mensen deze zomer genieten van deze Zeeuwse blonde’, aldus Paskal Jakobsen namens BLØF.

Concert at Sea op de Brouwersdam bij Ouddorp duurt dit jaar voor het eerst drie dagen. Het evenement begon al op donderdag 28 juni en is groter dan ooit. Vrijdag 29 juni staan onder meer Guus MeeuwisRonnie FlexMiss Montreal en Sting op het podium, zaterdag is het de beurt aan Alanis MorissetteBroederliefde en Van Dik Hout. Het jaarlijkse thuisfeestje van de Zeeuwse band BLØF wordt dit jaar voor de dertiende keer gehouden.

Meer nieuws en achtergrond over speciaalbieren?

Reageer op dit artikel