nieuws

Terras Top 100 2018: grote sprong Utrecht, Amsterdam opnieuw sterk

Café 3765

De provincie Utrecht maakt een enorme sprong qua aantallen terrassen in de Terras Top 100 en Gelderland is de provincie met de meeste terrassen in de lijst. Voor het tweede jaar op rij is Amsterdam de stad met de meeste noteringen. Maandag 2 juli wordt de lijst bekendgemaakt, maar nu lichten we alvast een tipje van de sluier.

Terras Top 100 2018: grote sprong Utrecht, Amsterdam opnieuw sterk

De honderd terrassen die in de Terras Top 100 2018 een notering hebben, weten dat ze erin staan. Maar op welke plek; dat wordt maandag 2 juli bekendgemaakt in Staverden, bij de winnaar van het afgelopen jaar: Brasserie Staverden. Tijdens een feestelijk evenement wordt de lijst onder leiding van presentator Erik van Muiswinkel, onthuld. Evenals categorieprijzen als De Publieksprijs, De Parel en de Provinciewinnaars.

Amsterdam opnieuw op één

Wat alvast onthuld kan worden: Amsterdam is evenals vorig jaar dé terrasstad van het land, met 5 noteringen. Gelderland is dit jaar dé terrassenprovincie met 15 terrassen. Overijssel en Zuid-Holland delen het zilver met 14 terrassen en Noord-Holland staat 3e met 13. De overige provincies zijn als volgt vertegenwoordigd: Utrecht 11, Noord-Brabant 9, Limburg 9, Zeeland 5, Friesland 5, Flevoland 3, Groningen 1, Drenthe 1.

Dit jaar zijn alle provincies weer vertegenwoordigd in de Terras Top 100. Daarbij valt op dat de provincie Utrecht een flinke sprong maakt. In 2015 had ’s lands kleinste provincie 6 terrassen in de lijst, in 2016 9 en in 2017 5. Dit jaar liefst 11. Qua steden valt op dat Amsterdam dus 5 terrassen in de lijst heeft, maar ook dat geen enkele andere stad of dorp meer noteringen heeft. Dat betekent wel dat de Terras Top 100 landelijk nog meer verspreid is dan voorheen.

De complete Terras Top 100 2018 wordt maandag 2 juli 2018 onthuld bij Brasserie Staverden in Staverden, de winnaar van 2017. Alle bedrijven die in de lijst staan zijn uitgenodigd en mogen met hun team dit feestelijke evenement bijwonen.

Reageer op dit artikel