nieuws

Brasserie Staverden wint Terras Top 100 2017

Café 11431

Het schitterende terras, de hartelijke gastvrijheid, de enthousiaste medewerkers; Brasserie Staverden is de winnaar van de Terras Top 100 2017.

Brasserie Staverden wint Terras Top 100 2017

‘Wow, hier draait het écht om het terras’, is één van de vele superlatieven die na afloop van het bezoek rondgaan. De Hoofdjury van de Terras Top 100 is enthousiast over Brasserie Staverden. De ligging is heerlijk, de omgeving schilderachtig en het terras een plaatje. Ook leuk: de kas en de moestuin op het terrein. Onderhouden door vrijwilligers, en de keuken maakt er graag gebruik van.

Terras in drie stukken

Maar dan het terras. Grofweg op te delen in drie stukken. Ten eerste is er het centrale terras, omgeven door de Brasserie en de Orangerie. Hier zo’n 120 zitplaatsen waar gasten van koffie tot en met diner terechtkunnen. Een mix van loungebanken, hoge tafels met fraaie hoge stoelen en – de hoofdmoot- ‘normale’ stoelen en tafels.’ Piekfijn in orde, netjes, verzorgd en mooi opgedekt’, noteert de jury. Het tweede deel van het terras is er in 2013 bij gekomen. Grenzend aan het eerste terras, in een voormalige – jawel – Terras Top 100 Winnaar Brasserie Staverdenpauwenkooi, is een terras met vijftig zitplaatsen, inclusief bar. Dit gedeelte is dan ook apart af te huren. Tot slot is er nog het grasveld voor het grote terras. Hierop staan in de zomer stijlvolle strandstoelen. ‘Wandelaars kunnen bij ons een picknickmand kopen en vervolgens op het gras plaatsnemen’, vertelt Katherine Haklander-Timmers, sinds 2009 eigenaar van Brasserie Staverden. In 2013 komt Ingrid Kok erbij als mede-eigenaresse.

Terras Top 100-waardige medewerkers

Brasserie Staverden is chic en straalt luxe uit, maar is tegelijkertijd enorm toegankelijk. ‘We hebben ontzettend veel wandelaars uit de omgeving die hier komen’, vertelt Haklander-Timmers. ‘Ook tijdens de diverse jurybezoeken valt dit op. ‘Het zou een contrast kunnen zijn, maar dat is het niet. De keurige, enthousiaste medewerkers – witte blouse, nette sloof, blauwe stropdas – en de bezoekers in korte broek en vaak wandelschoenen. Het matcht en loopt feilloos in elkaar over.’

Bol van de gastvrijheid

Zeker in de zomer, als het grasveld toegankelijk is voor mensen die zelf hun kleedje en picknickspullen meenemen, is Brasserie Staverden een kleurrijk en laagdrempelig geheel. En dat is ook grotendeels te danken aan de medewerkers die we hier treffen. ‘Alstublieft, uw verse muntthee. Geniet ervan!’, hoort een mystery

Terras Top 100 Winnaar Brasserie Staverden

Eigenaren Ingrid Kok (l) en Katherine Haklander-Timmers, met in hun midden bedrijfsleider Christopher Waaijer.

visitor als zijn bestelling ter tafel komt. Kijk, het lijken details, maar dit zijn wel de verschillen die een geweldig bezoek maken. Het is maar één van de vele voorbeelden van gastvrijheid die we hier treffen. Maar een bezoek aan Brasserie Staverden staat bol van de oprechte hartelijkheid, die deze onderneming zo kenmerkt. Een terechte winnaar van de Terras Top 100 2017.

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel