nieuws

Terras Top 100 2017: Noord-Holland heerst dankzij Amsterdam

Café 15541

Noord-Holland levert de meeste terrassen voor de Terras Top 100 2017. Dat heeft de provincie te danken aan Amsterdam, waarvan zes terrassen de lijst gehaald hebben. Het moet de eer wel delen met Gelderland, dat ook 17 terrassen levert. Ook Zeeland en Zuid-Holland presteren prima. Alle terrassen die dit jaar door zijn hebben inmiddels bericht gekregen. 3 juli horen ze waar ze staan tijdens een feestelijk evenement waar de hele lijst onthuld wordt.

Terras Top 100 2017: Noord-Holland heerst dankzij Amsterdam

De tweede ronde van de Terras Top 100 2017 zit erop. Alle 125 terrassen die door waren naar die ronde hebben vandaag – vrijdag 16 juni- bericht gekregen of ze door zijn en dus in de lijst van dit jaar worden opgenomen. Op welke plek ze staan horen ze op 3 juli als de lijst feestelijk onthuld wordt bij de winnaar van 2016, Het Hooihuis in Roosendaal.

Noord-Holland de steden; Gelderland de dorpen

Noord-Holland én Gelderland leveren dit jaar de meeste terrassen voor de Terras Top 100, beiden 17. In de voorgaande jaren was het telkens Zuid-Holland dat meeste terrassen leverde, maar die provincie zakt een plekje dit jaar, met nog altijd 16 terrassen. Opvallend is dat in Noord-Holland de steden het goed doen, waar in Gelderland de meeste terrassen in dorpen liggen. Amsterdam levert daarbij liefst zes terrassen, Haarlem 3 en Alkmaar 2. In Gelderland leveren de grote steden gezamenlijk 4 terrassen: Arnhem, Ede en Apeldoorn (2x).

Lees ook: Hoe werkt de Terras Top 100: lijst, Publieksprijs en overige prijzen

Overige provincies: knappe prestatie Zeeland

Elf van de twaalf provincies zijn dit jaar vertegenwoordigd in de Terras Top 100. Alleen in Groningen wist geen enkel terras de laatste 100 te bereiken. Na Noord-Holland en Gelderland volgt Zuid-Holland met slechts één terras minder in de lijst, 16. Rotterdam is daarbij

Terras Top 100

Het team van De Werf in Veere stond in 2016 op plek 2.

hofleverancier met 3 terrassen. Opvallend is het hoe goed het relatief kleine Zeeland het doet met liefst 8 zaken in de lijst. Het hoeft, buiten de top-3 alleen nog Friesland voor te laten gaan, dat dit jaar 10 terrassen levert.

Lees ook: Waar let de jury op?

Overzicht aantal terrassen per provincie

Noord-Holland 17
Gelderland 17
Zuid-Holland 16
Friesland 10
Noord-Brabant 8
Limburg 8
Zeeland 8
Overijssel 6
Utrecht 5
Drenthe 3
Flevoland 2

Derde ronde Terras Top 100 : hoofdjurybezoeken

Alle terrassen die bezocht zijn horen 3 juli dus op welke plek ze staan, voor hen is het dus nu gewoon afwachten. Het evenement bij Het Hooihuis belooft –evenals vorig jaar bij Van Speijk in Egmond aan Zee – een groot feest te worden. Alle terrassen die in de lijst staan kunnen

Terras Top 100

De hoofdjury tijdens haar Hoofdjurytour 2016 bij Slavante in Maastricht.

zich daar voor inschrijven. Voor een aantal terrassen wordt het echter nog spannend. Net zoals vorig jaar gaat ook in 2017 de Hoofdjury nog langs bij 5 á 10 zaken uit de top-10. Tijdens deze tour bezoekt de Hoofdjury elke zaak één uur en praat met ondernemer en medewerkers over het bedrijf. Ook wordt er een kijkje voor en achter de schermen genomen. Op basis van deze bezoeken wordt de top-10 opnieuw gerangschikt.

Video: Het Hooihuis over de winst van de Terras Top 100 2016

 

Reageer op dit artikel