nieuws

Dick en Laetitia van Ostaden van oud Terras Top 100-winnaar Boshuys Hermitage dragen stokje over

Café 1992

Dick en Laetitia van Ostaden van Boshuys Hermitage in Oisterwijk – oud-winnaar van de Misset Horeca Terras Top 100 – dragen na 25 jaar het stokje over. Edwin en Marloe van Gijzen nemen per 15 augustus de zaak over.

Dick en Laetitia van Ostaden van oud Terras Top 100-winnaar Boshuys Hermitage dragen stokje over

‘Maandag 13 augustus is onze laatste dag als exploitant van Boshuys Hermitage’, vertelt Dick van Ostaden. Stil gaat de horecaondernemer echter niet zitten. Van Ostaden wil zich volledig gaan focussen op zijn bedrijf K.U.S. (Koks uit Spanje) waarin hij bemiddelt tussen koks uit het buitenland en horecawerkgevers in Nederland. ‘Ik ben hier veertien maanden geleden mee begonnen en dit bedrijf groeit hard. We gaan op dit punt ook compleet iets nieuws bieden in werving- en selectieland’, aldus Van Ostaden, die tevens meldt hier later pas uitgebreider over te kunnen vertellen. ‘Ik heb van mijn frustratie mijn verdienmodel gemaakt’. Van Ostaden kampte zelf in het verleden ook met tekort aan personeel. ‘De komende zes jaar is dit probleem ook echt nog niet opgelost. Ik was klaar met de stress die dit met zich meebrengt. Met wat ik nu ga doen heb ik alleen mijn laptop en een telefoon nodig.’

Nieuwe uitdaging

Echtpaar Van Ostaden zegt na 25 jaar ook gewoon toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. ‘Ik werk er nu nog steeds met veel plezier, maar als ik de deur straks achter me dicht heb getrokken en de sleutel heb overgedragen, dan is het mooi geweest. Tijd voor iets nieuws’, zegt Dick. ‘Spannend’, noemt hij het ook. ‘En ik hoop dat het gaat lopen, zoals ik denk dat het gaat lopen.’ Laetitia van Ostaden vond drie jaar geleden al een baan buiten de horeca. Echtpaar Van Ostaden besliste recent hun bedrijf te koop te zetten via horecamakelaar Hormax en kwam zo in contact met Edwin en Marloe van Gijzen. ‘Voor hun is het een droom om een eigen horecabedrijf te runnen. Wij dragen een heel mooi bedrijf aan de nieuwe exploitanten over en we hopen natuurlijk dat ze dit zo gaan voortzetten. Zover ik weet gaan ze niet al te veel veranderingen doorvoeren.’

Terras Top 100

Boshuys Hermitage is gelegen midden in de Oisterwijkse bossen. Op het terrein van maar liefst 4.150 m² ligt het restaurant/café met terras. Boshuys Hermitage won in 2012 de Misset Horeca Terras Top 100. Vier jaar nadat Boshuys Hermitage werd gekroond tot beste terras van Nederland stormde het bedrijf na drie jaar Eregalerij in één klap de top-3 weer in. Het geheim? ‘Wij maken van onze gasten fans’, vertelden ze toen aan Misset Horeca. De afgelopen jaren was echtpaar Van Ostaden actief in de vakjury van de Terras Top 100 van Misset Horeca.

Terras Top 100 2014 nr. 3: Boshuys Hermitage, Oisterwijk

Op Facebook schrijven Dick en Laetitia in een bericht aan hun gasten: ‘Begonnen in de De Ouwe Zwengel, daarna Frituur de Pannenschuur, Alphonso in Berkel Enschot, Alphonso in de Verwielstraat en uiteindelijk Boshuys Hermitage. Na bijna 25 jaar Boshuys Hermitage dragen wij het stokje over aan Edwin en Marloe van Gijzen per 15 augustus. Maandag 13 augustus is onze laatste dag als exploitant van Boshuys Hermitage. Wij danken alle gasten die ons in de afgelopen 25 jaar hebben bezocht en wellicht tot ziens aan de andere kant van de bar. ‘

Boshuys Hermitage wint Terras Top 100

Reageer op dit artikel