nieuws

Twents duo neemt Coffee Fellows Nederland over

Café 1231

De Duitse koffieketen Coffee Fellows heeft haar Nederlandse activiteiten verkocht aan twee Twentse ondernemers die de keten in Nederland verder willen laten groeien. Er zijn nu vijf vestigingen van Coffee Fellows in Nederland.

Twents duo neemt Coffee Fellows Nederland over
Karel van Lange en Chiel Beckmann

De twee nieuwe eigenaren, Chiel Beckmann en Karel van Lange, nemen de vijf bestaande Nederlandse Coffee Fellows winkels over van de Duitse moedermaatschappij. Chiel Beckmann runt nu zelf nog een Coffee Fellows in Enschede.

Het duo past het concept aan aan de Nederlandse markt en wil het vervolgens door heel Nederland uitrollen.

‘We willen dit concept, dat met 230 zaken in Duitsland al succesvol is, ook in Nederland tot een succes maken,’ zegt Beckmann over zijn plannen met Coffee Fellows. Ook in Oostenrijk en Zwitserland heeft de formule locaties.

Locaties Coffee Fellows

Amsterdam
Eindhoven
Enschede
Breda
Tilburg

‘Coffee Fellows heeft in eerste instantie op eigen houtje geprobeerd voet aan de grond te krijgen in Nederland maar – zo bleek na het eerste jaar – er is meer lokale knowhow en een Hollandse inslag nodig om dat voor elkaar te krijgen,’ vult Van Lange aan. ‘Wij gaan het concept aanpassen aan de Nederlandse markt en het vervolgens door het hele land uitrollen.’

Meer lezen

Meer lezen

Beckmann heeft als huidige pachter van de Enschedese vestiging de werkwijze van binnenuit gezien en is ervan overtuigd dat ze samen met de juiste Nederlandse partners een goede basis hebben voor succes. Voor zijn winkel in Enschede wordt dan ook een nieuwe pachter gezocht.

Het tweetal heeft de ambitie om met Coffee Fellows een merk te creëren dat een eigen identiteit biedt in een markt die volgens hen nog lang niet verzadigd is.

Met shops op A1-locaties en ingericht in de beoogde ‘feel-at-home’-sfeer hebben de ondernemers er vertrouwen in ook Nederland voor zich te winnen.


 

Reageer op dit artikel