De Werf in Veere wint Terras Top 100 2019

De Werf in Veere wint Terras Top 100 2019
Paul (l) en Bart Melis van De Werf in Veere.

Restaurant De Werf in Veere is maandag 8 juli uitgeroepen tot de nieuwe nummer 1 van de Terras Top 100. De Zeeuwse onderneming van de Bart en Paul Melis bereikte tweemaal een tweede plek, maar in de 12e editie van de jaarlijkse terrassenlijst is het eindelijk goud voor de broers en hun team.

Na twee zilveren medailles heeft De Werf in Veere eindelijk de eerste plek te pakken van de Terras Top 100. Het Zeeuwse restaurant is maandag 8 juli 2019 gekroond tot winnaar van de 12e editie van de jaarlijkse terrassen-strijd van vakblad Misset Horeca. Dat gebeurde tijdens een feestelijk evenement bij 't Gerecht in Heerenveen, de winnaars van 2018.

Zowel vakjury als mystery visitors werden tijdens hun -anonieme en onaangekondigde- bezoeken overtuigend in de watten gelegd door het team van De Werf. Eten, drinken, gastvrijheid, netheid, snelheid, werkwijze, begroeting, afrekenen, afruimen; alles werd nauwkeurig gemonitord. De Werf scoorde op al die punten ruime voldoendes.

'Het perfecte terras'

Door die goede scores in de eerste twee rondes, kregen Bart en Paul Melis de hoofdjury op bezoek. Dit aangekondigde bezoek duurde een uur. Daarin sprak de jury uitgebreid met de broers over hun beleid en tevens werd er een kijkje voor- en achter de schermen genomen.

180619, Veere: Misset Horeca Terras Top 100, De Werf. Foto: Marcel van Hoorn.

Het fraai gelegen terras maakte sowieso indruk op alle juryleden. Maar de Terras Top 100 is een vakprijs en draait om de vraag: wie heeft het beste terras.

Waar wordt horeca op het hoogste niveau bedreven en waar is de gastvrijheid het beste? Ook de hoofdjury kon niet anders concluderen dan dat dit bij De Werf het geval was. 'Dit is zo'n beetje het perfecte terras', aldus de hoofdjury. 'Bart en Paul Melis gaven zelf als sterk punt aan dat ze hun terras en hun hele zaak 'onder controle hebben', iets dat we alleen maar kunnen bevestigen.' De zaak zoals aangegeven geen onbekende voor de hoofdjury.

180619, Veere: Misset Horeca Terras Top 100, De Werf. Foto: Marcel van Hoorn.

Eerder, onder de vorige eigenaren, eindigde het al op een tweede plek. En dat was in 2017 ook het geval, toen onder de broers Melis. Dit jaar besloten nog één keer alles op alles te zetten om eindelijk hun naam in de Eregalerij te krijgen tussen al die oud-winnaars. Ze zijn daarin ruimschoots geslaagd.


Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.