Vier nieuwe leden voor Nederlandse Brouwers

Vier nieuwe leden voor Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland vertegenwoordigen.

Deze uitbreiding van Nederlandse Brouwers stelt hen in staat om nog beter één stem te laten horen vanuit de hele Nederlandse biersector, aldus Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers:

'De toetreding Two Chefs, Noordt, Kompaan en Duvel Moortgat is voor de vereniging Nederlandse Brouwers een waardevolle aanvulling. Als vereniging kunnen we met de extra kennis en de input van de nieuwe leden nog beter de belangen van de gehele Nederlandse biersector vertegenwoordigen.

Martijn Disseldorp, mede-oprichter van Brouwerij Two Chefs Brewing uit Amsterdam: 'Door lid te worden van Nederlandse Brouwers kunnen we gebruikmaken van deze waardevolle informatievoorziening en is er makkelijke kennisuitwisseling met overige leden mogelijk. Tevens zijn we zo ook goed aangehaakt op actuele maatschappelijke thema’s, zoals de doelstellingen uit het Nationaal Preventieakkoord, waar wij als brouwer ook graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor willen nemen.'

Over de nieuwe leden

Brouwerij Duvel Moortgat Nederland
Een familiebierbrouwerij uit 1871 waar de vierde generatie Moortgat inmiddels al enige tijd aan het roer staat. Tot de familie behoren naast Duvel en Vedett onder andere Brouwerij Chouffe, Brouwerij Liefmans en Brouwerij De Koninck. Sinds 2015 behoort ook Brouwerij 't IJ uit Amsterdam tot Duvel Moortgat.

Two Chefs Brewing
Opgericht door de van origine chef-koks Martijn Disseldorp en Sanne Slijper. In 2013 begonnen zij bieren te brouwen als huurbrouwers. In 2017 openden zij na een succesvolle crowdfunding hun eigen brouwerij in Amsterdam.

Kompaan Dutch Craft Beer Company
Drie jaar na de oprichting van deze Haagse brouwerij werd er in 2015 een nieuwe locatie gevonden op de Binckhorst in de hofstad, waar ze sinds 2017 de uitbreiding van hun brouwerij konden realiseren. In 2017 werd hun bier Bloedbroeder als Beste Bier van Nederland bestempeld.

Brouwerij Noordt
Brouwerij Noordt is opgericht in 2014 te Rotterdam. Onder het motto “als je jezelf niet wil verbeteren in dit vak kun je beter wat anders gaan doen” worden vanuit een voormalige brandweerkazerne in het hart van Rotterdam bier gebrouwen. Hiernaast zet Brouwerij Noordt zich in voor de verbetering van het brouwersvak, onder meer door één van de drijvende krachten te zijn achter de eerste vakopleiding voor brouwers.

Veertien leden bij Nederlandse Brouwers

Bij Nederlandse Brouwers zijn nu in totaal veertien brouwerijen aangesloten, die ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland brouwen. Nederlandse Brouwers vindt het belangrijk om de belangen van de gehele biersector in ogenschouw te nemen, waaronder de belangen van kleinere brouwerijen. Er wordt hierin dan ook intensieve samenwerking gezocht met Craft om dit goed af te stemmen.