nieuws

‘Mister Duvel’ Paul Berings overleden

Café 1474

Naar nu bekend is geworden, is op 17 december 2017 Paul Berings (79) overleden. Berings is bij veel oudere horecaondernemers en bierliefhebbers bekend als ‘Mister Duvel’. Van 1988 tot 2001 was hij verkoopleider voor het Belgische biermerk in Nederland en gaf het merk landelijke bekendheid.

‘Mister Duvel’ Paul Berings overleden

‘Met een knipoog nam je afscheid van ons’, staat er boven de rouwadvertentie die de familie in dagblad De Limburger plaatste, nadat op 17 december Paul Berings was overleden. En zo zullen veel bierliefhebbers en horecaondernemers Berings ook herinneren. Strak in het pak, het baardje keurig getrimd en altijd een kwinkslag paraat.

Paul Berings en Duvel

Vanaf 1988 behoorde hij tot de voorhoede van bierpioniers in ons land. Belgisch speciaalbier veroverde ‘pilsland’ Nederland maar had zeker boven de grote rivieren nog niet de landelijke bekendheid die het nu heeft. Volgens levenspartner Joostje den Teuling zag Berings de opvallende flesjes en dito glazen waarin Duvel geschonken wordt voor het eerst in Maastricht. De cafés die het schonken haalden het in veel gevallen nog zelf bij groothandels in België.

Lees ook: Drukte aan de wisseltap

Berings, op dat moment werkzaam voor biermerk Skol in Australië, rook kansen en stapte naar brouwerij Duvel-Moortgat. Met als enige opdracht ‘Probeer het maar’, werd hij de eerste verkoopleider / vertegenwoordiger voor het merk in Nederland. Het leverde hem de bijnaam ‘Mister Duvel’ op. Een titel die hij volgens Den Teuling altijd met verve heeft gedragen.

Bierproeverijen

Nadat hij in 2000 een stapje terugdeed bleef hij nog een aantal jaren aan Duvel-Moortgat verbonden om PR en promotie voor zijn rekening te nemen. Tijdens festivals, beurzen en biertochten langs cafés was hij steevast een hartelijke gastheer. Ook na zijn pensionering bleef hij ‘in het bier’. Tot een kleine vijf jaar geleden verzorgde hij met zijn bedrijf Proeverij Maastricht bierproeverijen in heel Nederland.

Reageer op dit artikel