Café de Dikke van Dale Leeuwarden 'heropent' in Jumbo-supermarkt

Café de Dikke van Dale Leeuwarden 'heropent' in Jumbo-supermarkt
Jacqueline en Emiel Dijkstra van café De Dikke van Dale Leeuwarden.

Café de Dikke van Dale Leeuwarden, heropent op donderdag 11 februari in de Jumbo van Loonstraat in Huizum. De 'Dikke Delicatessen' zal in de supermarkt een assortiment van ambachtelijke producten verkopen waar het sinds mei gesloten café zo bekend om staat.

'De vraag naar onze ‘welbekende’ appeltaart was groot en heeft ons geïnspireerd tot een stap opzij', aldus eigenaresse van de Dikke van Dale Leeuwarden, Jacqueline Dijkstra.  'Kunnen onze gasten niet naar ‘De Dikke komen’, dan komt ‘De Dikke’ naar jou.

Café-assortiment in de Jumbo

In deze creatieve stap opzij wilden Jumbo ondernemers Jakob en Gerda Ruyter graag meedoen. 'In deze tijden is samenwerken erg belangrijk en zagen wij in De Dikke van Dale een partner die voor dezelfde passie en ondernemerschap staat als wij.' En zo ziet Dikke Delicatessen het daglicht. Binnen de muren van de Jumbo Van Loonstraat opent donderdag 11 februari De Dikke van Dale haar spreekwoordelijke deuren. Door de ingang loop je vrijwel direct tegen de karakteristieke blauwe gevel aan. In deze mini Dikke van Dale vinden gasten een assortiment van ambachtelijke producten die ze kennen uit het café. Naast de genoemde ‘Dikke’ appeltaart ook de Licor 43- cheesecake, ambachtelijke pindakaas, aardbeienconfituur en vier verschillende smaken olijfolie.

Aankopen steunen Dikke van Dale Leeuwarden

'Via deze producten kunnen onze gasten toch een klein beetje genieten van de smaak en sfeer die ze normaal bij ons in de zaak kunnen vinden' aldus eigenaresse Jacquelina Dijkstra.
'En door het aanschaffen van bijvoorbeeld een ambachtelijke pot pindakaas, eet je niet alleen een heerlijk belegde boterham maar steun je ook De Dikke van Dale en haar medewerkers.'

Om het voor iedereen toegankelijk te maken om onze taart te proeven zijn er ook verpakkingen met twee punten te vinden. Daarnaast zit in tien verpakkingen een waardebon verstopt die ingeleverd kunnen worden bij de Dikke van Dale wanneer deze weer open is. Deze bonnen hebben een waarde van €12,50 en zijn inwisselbaar tegen bijvoorbeeld een kop koffie of een bord warme nacho’s.  De producten van ‘De Dikke’ zijn vanaf 11 februari iedere week van donderdag tot en met zondag in de Jumbo Van Loonstraat in Huizum.