Drankevent The Art of Drinks laat trends op gebied van drank zien

Drankevent The Art of Drinks laat trends op gebied van drank zien

The Art Of Drinks is een nieuwe beurs waarbij een grote variëteit aan drankcategorieën wordt gepresenteerd aan  horeca en retail. Bezoekers kunnen op interactieve wijze kennismaken met de nieuwste dranktrends.

Van bier, sterk en wijn tot non-alcohol en van mixers tot nieuwste technieken waarmee de perfecte cocktail kan worden gemaakt. The Art Of Drinks combineert proeven, ontdekken en ervaringen delen met vakgenoten. Het event vindt plaats op het Westergasterrein op zondag 31 oktober en maandag 1 november.

Alle categorieën samen

Met The Art Of Drinks wordt een nieuw platform gecreëerd waar de kunst van het maken en werken met dranken centraal staat. Voor het eerst worden alle categorieën samengebracht onder één dak in een evenement dat uitsluitend om dranken draait. Makers van de mooiste wijnen, bieren en distillaten staan hier samen met bartenders, sommeliers en chefs om hun liefde voor het vak te delen met de aanwezigen.

Tijdens het event kunnen alle dranken worden geproefd met het proefglaasje dat de bezoeker bij binnenkomst krijgt. Ook exclusieve wijnen en spirits zijn beschikbaar voor soms een unieke ervaring.

Gashouder & Transformatorhuis

De locaties Gashouder en Transformatorhuis zullen tijdens The Art Of Drinks hun eigen invulling krijgen. Het Transformatorhuis zal in het teken staan van wijn met 20 verschillende huizen die hier hun wijnen presenteren. Ook zijn de twee Tasting Theaters en de Tasting Room hier geplaatst waar doorlopend geproefd kan worden.
De Gashouder wordt gewijd aan bieren, distillaten en mixers.

Workshops en seminars

Er kunnen tientallen verschillende workshops en seminars van professionals uit de industrie worden gevolgd. Zo kunnen bezoekers bevlogen wijnmakers, rum- en whiskystokers en bierbrouwers aan het werk zien. Of kennis vergaren over een bepaalde wijnstreek of biersoort. Ook zijn er professionele bartenders aan het werk.

Er is een ruim aanbod van gin, whisky, craft beer en wijn. In de stands zullen mixologen, chefs en sommeliers deze nieuwe trends gestalte geven. Ticktes zijn online verkrijgbaar.