nieuws

Veneca Award voor minister Verburg

Catering

De Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) heeft de Veneca Award 2008 toegekend aan minister Gerda Verburg van LNV. Veneca-voorzitter Hans Rijnierse reikte haar de onderscheiding op 8 oktober tijdens het jaarlijkse galadiner van de vereniging uit.

Veneca Award voor minister Verburg

Verburg krijgt de Award voor haar inzet op voedselkwaliteit en verduurzaming, waarbij samen met en afgestemd op de branche afspraken gemaakt zijn. ‘Zij is zo betrokken bij voedselkwaliteit dat zij zelfs heeft aangegeven graag herinnerd te worden als de minister van VNL Voeding, Natuur en Landbouw’, aldus Veneca.

De nauwe samenwerking met de branche heeft ertoe geleid dat hard wordt gewerkt aan de verduurzaming van de samenleving. ‘Voor Veneca staat daarbij verduurzaming van voeding voorop, maar is er zeker ook plaats voor aandacht voor gezond en sociaal werkgeverschap.’

De Veneca Award wordt jaarlijks toegekend aan iemand die zich op politiek niveau inzet voor voeding in catering in de breedste zin van het woord. Verburg is onder meer voorgegaan door Jan Peter Balkenende, Gerrit Zalm en Loek Hermans.

Tijdens het galadiner in Monster werd afscheid genomen van Geert van de Ven, bestuurslid van Veneca sinds 1996.

De brancheorganisatie bestaat 23 jaar en vertegenwoordigt 14 landelijk opererende contractcateringorganisaties, samen goed voor een omzet van 1,2 miljard euro en bijna 20.000 werknemers, waarvan driekwart vrouw. De Veneca-leden verzorgen ruim 2 miljoen maaltijden per dag. Meer dan 97 procent van de uitbestedingsmarkt wordt door Veneca-leden verzorgd.

Eerdere Veneca Award-winnaars:

Reageer op dit artikel