nieuws

Catering Alliantie Nederland wil eind januari van start

Catering

De oprichting van de nieuwe Catering Alliantie Nederland (CAN) zou al eind januari een feit kunnen zijn, meldt initiatiefnemer Piet Berkers in Oosterhout. Hij heeft een kleine honderd kleinere contractcateraars benaderd met het verzoek om zich bij de alliantie aan te sluiten.

Catering Alliantie Nederland wil eind januari van start

Van hen heeft een kwart al positief gereageerd, aldus Berkers. ‘De aanmeldingen druppelen nog dagelijks binnen. Om definitief van start te kunnen, hebben we 25 cateraars nodig.’

De CAN wil samenwerken met allianties van beveiligers, schoonmaakbedrijven en technisch installateurs. De organisatie gaat zaken als inkoop en aanbestedingen bundelen. Berkers: ‘Door onder de CAN-vlag aan te besteden voldoen we eerder aan de omzeteisen. Die zijn er nu vaak de oorzaak van dat grote opdrachten aan de neus van de kleinere cateraar voorbij gaan.’

Reageer op dit artikel