nieuws

Acht ton eerlijke bananen voor kinderen in Antwerpen

Catering

Een duurzaam aankoopbeleid dat tot en met de bananen wordt doorgetrokken. Daarmee onderscheidt Antwerpen zich. Antwerpen draagt de titel van FairTradeGemeente en wil daarom een duurzaam aankoopbeleid en iedereen bewuster leren consumeren.

Acht ton eerlijke bananen voor kinderen in Antwerpen

Sinds haar titel van FairTradeGemeente in 2007 koopt Antwerpen jaarlijks een fairtradeproduct aan. In voorgaande jaren ging het om suiker, koffie en fruitsap. Dit jaar krijgen alle kinderen in stedelijke kinderdagverblijven eerlijke en biologische bananen. Het gaat om acht ton bananen per jaar.

De bananen zijn ‘eerlijk’ omdat de bananenboeren een eerlijke prijs krijgen en ook een premie die ze herinvesteren in onderwijs of projecten ten gunste van hun dorpsgemeenschap. De bananen zijn ook ‘biologisch’ omdat ze volledig zonder pesticiden of kunstmeststoffen geteeld worden.

Reageer op dit artikel