nieuws

Bitter weinig werknemers in Londen lunchen

Catering

Uit een onderzoek van het Britse wervingsbureau Morgan McKinley blijkt dat in de Londense City slechts 15% van de werknemers elke dag luncht. Zeker in tijden van crisis wordt de lunch in de financiële wereld vaak overgeslagen.

Bitter weinig werknemers in Londen lunchen

Uit het onderzoek blijkt dat grote drukte de dagelijkse gang naar het bedrijfsrestaurant verhindert voor 68% van de analisten, handelaren en zakenbankiers. 23% zegt het ‘momentum’ niet te willen onderbreken.

Ook door de groepsdruk wordt de lunch vaak overgeslagen. ‘In mijn omgeving gaat niemand eten’, aldus een van de respondenten. ‘Het staat zo raar om in mijn eentje naar de kantine te gaan.’

‘Zeker als een crisis de werkgelegenheid bedreigt, blijken werknemers harder te gaan werken’, aldus een van de onderzoekers tegen de Britse website Here is the City. ‘Zij die wel naar de kantine gaan, worden in hun team vaak beschouwd als de mietjes van de afdeling.’

Toch onderschatten de ondervraagden de noodzaak van de lunch niet. Ruim driekwart zegt dat de lunch de productiviteit vergroot.

Reageer op dit artikel