nieuws

Cateringprimeur op Lowlands

Catering

Het festival Lowlands heeft dit jaar een primeur op cateringgebied. Oxfam Novib introduceert het Food+ Fun Fair restaurant. Dat biedt lekker eten dat niet alleen biologisch is, maar ook eerlijk is verhandeld.

Cateringprimeur op Lowlands

Zo veel mogelijk in het nieuwe restaurant op Lowlands (18 t/m 20 augustus in Biddinghuizen) is eerlijk. De kleding van het personeel, het interieur en natuurlijk het eten. Van pistoletjes warme beenham, couscoussalade, Turkse pizza, tot een bananenmilkshake of een kopje verse muntthee en een zakje heerlijke Fair TradeToffees, alles is gemaakt van eerlijke producten.

Met de Food+ Fun Fair wil Oxfam Novib, de organisatie die strijd tegen honger in de wereld en die ontwikkeling bevordert, aandacht vragen voor de noodzaak om wereldhandel eerlijker te maken. Veel wereldwijde handelsafspraken zijn in het voordeel van het rijke Westen. Boeren en ondernemers in ontwikkelingslanden hebben het nakijken. Terwijl eerlijke handel juist kan helpen om armoede te overwinnen. ‘Ook de consument kan bijdragen aan een betere wereld. Door een eerlijke prijs te betalen voor producten uit ontwikkelingslanden. Door geen producten te kopen die door kinderen zijn gemaakt of op dieren zijn getest. Door te letten op de duurzaamheid van een product’, aldus Oxfam Novib.

Naast eten is er ook ruimte voor anderezaken in de Food + Fun Fair. Bezoekers kunnen zichzelf verhandelen in een rondjespeeddaten, een complete make-over ondergaan en meedingen naar de Fair Star Award, een eerlijk spelletje ganzenbord of pim-pam-pet spelen of een hiphonest(r) outfitaanschaffen. Om dit allemaal te verwezenlijken werkt Oxfam Novib samen met (Stichting)YOI, 2aim4 Communications en Millegomme Garbage architecture.

Zie ook dit bericht over trends in festivalcatering. In de komende editie van Misset Catering (die 22 september verschijnt) volop aandacht voor catering op muziekfestivals.

Reageer op dit artikel