nieuws

FNV in bedrijfsrestaurants over flitsontslag

Catering

De FNV-bonden trekken de komende weken bedrijfsrestaurants in om gasten te informeren over het flitsontslag. De vakbonden delen een krant uit met de ‘meest vertelde sprookjes over het nieuwe ontslagrecht’.

FNV in bedrijfsrestaurants over flitsontslag

Dat meldt de FNV Horecabond op haar site. De vakbond wil met de actie uitleg geven over het nieuwe kabinetsplan voor het ontslagrecht, ook wel het flitsontslag genoemd. Omdat vooral werknemers in loondienst niet geheel op de hoogte zijn van de regeling, kiest de vakbond voor bedrijfsrestaurants.

Uit een peiling van TNS NIPO in opdracht van de FNV zijn de meeste Nederlanders tegen het kabinetsplan voor het ontslagrecht. FNV stelt dat naarmate er meer informatie wordt gegeven het aantal tegenstanders toeneemt.

‘Dit laat zien dat in de maatschappij geen draagvlak is voor Donners plannen en dat hij ze maar beter zo gauw mogelijk kan intrekken. Wat we nodig hebben is extra banen, meer mensen aan de slag. En niet: hoe zet ik mensen snel en goedkoop op straat’, aldus FNV-bestuurder Wilma Wind.

Reageer op dit artikel