nieuws

Halal-maaltijden voor Islamitische gasten Groen Hart

Catering

Islamitische gasten van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda krijgen tijdens de ramadan een halal menu voorgeschoteld. De Islamitische vastenmaand is op 1 augustus begonnen en duurt nog tot het einde van deze maand.

Halal-maaltijden voor Islamitische gasten Groen Hart

Gebedsruimte

Tijdens Ramadan is het voor gelovige moslimpatiënten in het GHZ mogelijk om een Halal-maaltijd na zonsondergang geserveerd te krijgen. Tevens is er een aparte gebedsruimte gecreëerd, waar op vrijdagmiddag, tijdens het vastgestelde gebed, gebeden kan worden’, verklaart het ziekenhuis op haar website.

Project

Vakblad Gastvrije Zorg meldt dat dit initiatief een resultaat is van een samenwerking van het ziekenhuis met de moskeeën in Gouda. Ook kunnen Islamitische gasten luisteren naar Radio Rabat en op vrijdagmiddag kunnen ze het gebed dat in een van de moskeeën van Gouda beluisteren.

Reageer op dit artikel