nieuws

Lagere winst voor Compass

Catering

’s Werelds grootste cateraar, het Britse Compass Group, heeft in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar 2005/2006 een winst voor belastingen geboekt van 184 miljoen pond sterling (269,8 miljoen euro). Dat is 9,4 procent minder dan een jaar eerder. Dat maakte het concern dinsdag bekend.

Lagere winst voor Compass

De winstdaling is hoofdzakelijk te wijten aan de gestegen energieprijzen en het aflopen van militaire contracten in het Midden-Oosten. De omzet steeg met 11 procent tot 5,7 miljard pond (8,35 miljard euro).

Compass deed vorige maand zijn cateringactiviteiten langs de snelweg en op luchthavens en treinstations van Select Service Partner van de hand voor 1,82 miljard pond. Het bedrijf gebruikt de opbrengst onder meer voor de inkoop van eigen aandelen en het verkleinen van de schuld.

Compass houdt vast aan zijn verwachtingen voor de rest van het jaar. De cateraar wil over het afgelopen halfjaar een dividend uitkeren van 3,4 pence per aandeel tegen 3,3 pence een jaar eerder.

Reageer op dit artikel