nieuws

Lunch overslaan kost 40 minuten werktijd

Catering

Werknemers die de lunch overslaan doen zichzelf en hun baas daar geen plezier mee. Integendeel. Hun productiviteit daalt, zo blijkt uit onderzoek van de Britse gezondheidsorganisatie BUPA.

Lunch overslaan kost 40 minuten werktijd

De lunch overslaan op het werk zorgt voor 40 minuten verloren werktijd. Door niet te lunchen daalt de productiviteit rond drie uur in de middag sterk, zo is gebleken. Volgens de studie van BUPA neemt slechts dertig procent van de zes miljoen Britse werknemers een lunchpauze.

Meer dan een derde (34 procent) van de werknemers zegt dat het overslaan van de lunch te wijten is aan de druk van hun baas. De helft geeft aan dit te doen door de hoge werklast.

De impact op werknemers die geen lunchpauze nemen is aanzienlijk. Bijna de helft (48 procent) zegt dat hun productiviteit om deze reden flink daalt rond 15.00 uur in de middag. Als gevolg daarvan verliest men 40 minuten van hun werktijd, wat neerkomt op een verlies van 50 miljoen pond per dag.

Dr Jenny Leeser van BUPA zegt: ‘Een heel uur pauze nemen voor de lunch kan vaak moeilijk zijn en is niet per se de beste manier om productief te blijven. Het is beter om verschillende korte pauzes. Zo blijf je alert.’

Veel werknemers die de lunch overslaan, grijpen sneller naar snacks als chocolade of cafeïnehoudende dranken. Een vijfde (21 procent) verbruikt per dag vijf cafeïnehoudende dranken. Dit kan leiden tot slapeloosheid en uitdroging, aldus dr. Leeser.

Reageer op dit artikel