nieuws

Maak de gezonde keuze de gemakkelijke keuze

Catering

Dat is de naam van het symposium waarbij het Voedingscentrum bekend maakt welke opleiding de Hbo-prijsvraag 2008 heeft gewonnen. Hbo-studenten hebben nieuwe producten ontwikkeld of een bestaand product aangepast, op zo’n manier dat dit bijdraagt aan een gezond eetpatroon.

Maak de gezonde keuze de gemakkelijke keuze

Dit kan door het terugdringen van verzadigd vet en/of zout, het verhogen van de hoeveelheid vezels of het stimuleren van het eten van vis, groente en fruit. Met de prijs wil het Voedingscentrum bevorderen dat toekomstige food marketeers en productontwikkelaars nadenken over gezonde voedingsmiddelen.

Deelnemende Hbo-opleidingen zijn de opleidingen Voedingsmiddelentechnologie en Food & Business. De prijs wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt; in 2007 won de opleiding HAS Den Bosch met hun nieuwe product ‘Superslierten’, gepureerde groente in een speelse knijpverpakking.

De winnende school ontvangt € 500,- uit handen van Ria Westendorp, hoofd Voeding en Voedselveiligheid van het ministerie van VWS en jurylid van de Hbo-prijsvraag. De jury bestaat verder uit afgevaardigden uit de levensmiddelenindustrie, de retail en het Voedingscentrum.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking vindt een minisymposium plaats met als thema ‘Maak de gezonde keuze de gemakkelijke keuze’. Met Professor Jo Hautvast (emeritus hoogleraar Voeding en Gezondheid) als dagvoorzitter, belicht hoogleraar Productontwerpen en kwaliteitskunde Tiny van Boekel de technologie van gezondere productsamenstelling.

Daarna volgen presentaties van Albron, Abert Heijn en Unilever met voorbeelden hoe je de gezonde keuze gemakkelijker maakt. Vervolgens presenteren de genomineerde studenten hun inzendingen, waarna Ria Westendorp de hoofdprijs zal uitreiken.

Reageer op dit artikel