nieuws

Maandag fruitdag in bedrijfskantine

Catering

Bijna alle werknemers bezoeken minstens een maal per week het bedrijfsrestaurant. Bijna de helft van de restaurantbezoekers neemt fruit. Maandag is de meest favoriete fruitdag in bedrijfsrestaurants.

Maandag fruitdag in bedrijfskantine

Dat blijkt uit diverse onderzoeken van onder meer TNO, Nobiles Media, Foodstep en Zilveren Kruis, meldt Intermedair.

Zo blijkt dat 90 procent van de werknemers het bedrijfsrestaurant minstens een keer in de week bezoekt. Het gemiddelde bezoek ligt op 3,4 keer per week. Bijna 10 procent zegt nooit een bedrijfsrestaurant te bezoeken.

33 minuten lunchpauze

Ruim 40 procent van de bedrijfsrestaurantbezoekers neemt zijn eigen boterhammen mee. Een deel daarvan wordt tijdens de lunch belegd met producten uit het bedrijfsrestaurant. 50 procent van de werknemers koopt de gehele lunch in het bedrijfsrestaurant.

Bijna 90 procent neemt een lunchpauze van 33 minuten. Verder blijkt uit onderzoek dat 46 procent van de verkochte producten in bedrijfsrestaurants bestaan uit fruit. De maandag is de meest favoriete fruitdag. Naarmate de week vordert, neemt de fruitconsumptie af.

Reageer op dit artikel