nieuws

Nog geen grote klappen in bedrijfscatering

Catering

Natuurlijk zijn er bij grote bedrijven (massa)ontslagen en natuurlijk heeft dat z’n invloed op het aantal bezoekers van de bedrijfsrestaurants. Maar het is bepaald (nog) geen kommer en kwel in de bedrijfscatering. Hier en daar is er zelfs sprake van groei. Vier grote contractcateraars doen een boekje open over cateren in crisistijd.

Nog geen grote klappen in bedrijfscatering

De contractcateraars laten zich niet kisten. Dat blijkt uit een artikel dat verschijnt in de nieuwe Misset Catering die vrijdag 3 april verschijnt. Na een rondvraag bij vier grote contractcateraars blijkt dat de kredietcrisis de branche nog niet heeft lamgelegd. Ondanks het feit dat veel opdrachtgevers kampen met marges en omzetten die onder druk staan, vallen er geen grote klappen in cateringland.

Natuurlijk is het hier en daar zwaar weer, want er zijn ondernemingen die arbeidstijdverkorting hebben aangevraagd en er zijn bedrijven die medewerkers naar huis hebben gestuurd. Dat betekent minder omzet voor de cateraars. Maar Sodexo meldt bij monde van directeur communicatie Jeroen Stok: ‘Gezien de cijfers tot en met de maand januari hebben we geen last van de crisis.’

Autobranche

SAB Catering is positief over de eerste twee maanden: ‘Onze omzetten lagen in januari en februari zelfs hoger dan in dezelfde maanden van 2008’, zegt commercieel manager Bianca Wester.

CEO Teun Verheij van Albron zegt dat er in 2009 nog steeds groei is. ‘Maar de groei ligt lager dan vorig jaar.’ Compass Group Nederland merkt dat de kredietcrisis in ‘bepaalde industrieën’ merkbaar is. Bijvoorbeeld in de automotive sector, aldus communicatiemanager Anabel Elices Sanchez.

(met dank aan Jaap de Graaf)

Meer nieuws over bedrijfscatering:

Reageer op dit artikel