nieuws

Postbode bezorgt warme maaltijden

Catering

Het kan en het gebeurt in België. Postbodes die warme maaltijden aan huis bezorgen, zo meldt Het Nieuwsblad. Bpost start in Sint-Niklaas, Turnhout en Wallonië een proefproject waarbij ‘warme’ maaltijden door de postbode dagelijks aan huis worden geleverd.

Postbode bezorgt warme maaltijden

In Geraardsbergen gaat het om een samenwerking tussen Bpost en Medirest, dat instaat voor de catering van alle OCMW-diensten (Openbare Centra voor Maatschappelijke zorg en Welzijn). Dat OCMW zorgt al enkele decennia voor warme maaltijden aan huis voor klanten in het stadscentrum en voor diepvriesmaaltijden voor inwoners van een van de vijftien deelgemeenten.

In samenwerking met Bpost wordt de levering van de maaltijden aan huis nu verzekerd door de postdiensten, Medirest blijft verantwoordelijk voor de bereiding van het voedsel in de centrale keuken van het OCMW. Het gaat om een proefproject dat eind 2012 wordt geëvalueerd.

Arsène Van De Pontseele (88) was de eerste klant die door de postbode een warme maaltijd aan huis kreeg geleverd. ‘Ik ben al 2,5 jaar klant bij het OCMW voor warm eten. Tot nog toe kon dat enkel in de week, nu dus ook in het weekeinde. Ik ben heel benieuwd of de post voor eenzelfde fijne dienstverlening kan zorgen als het OCMW.’

Van De Pontseele betaalt 6,50 euro per dag voor warm eten. ‘Eigenlijk goedkoop en gemakkelijk, want ik hoef de deur niet meer uit om te gaan shoppen. En het eten blijft dankzij de verpakking tot anderhalf uur warm.’

Reageer op dit artikel