nieuws

Schoolkantine Award voor gezonde scholen

Catering

Middelbare scholen en MBO-scholen kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Schoolkantine Award 2011. Zij maken daarmee kans op een Make-Over van de kantine ter waarde van €15.000,- Daarnaast is er een tweede en derde prijs ter waarde van € 10.000,- en € 5.000,-

Schoolkantine Award voor gezonde scholen

De Schoolkantine Award van het Voedingscentrum helpt scholen om stappen te zetten richting 2015, het jaar waarin alle schoolkantines gezond moeten zijn. De Schoolkantine Award is de opvolger van de Stimuleringsprijs De Gezonde Schoolkantine.

De jury zal vooral letten op het verbeteren van het aanbod in de kantine. Ook speelt het enthousiasme binnen de school en van de werkgroep De Gezonde Schoolkantine een belangrijke rol bij het uiteindelijke oordeel.

Middelbare scholen kunnen tot 29 april een plan indienen voor een gezondere schoolkantine. Zij kunnen direct beginnen. Voor de herfstvakantie leveren ze een voortgangsrapportage in en in december maakt tv-personality Angela Groothuizen de winnaars bekend.

Schoolkantine Brigade

Scholen kunnen gebruikmaken van de ‘vliegende’ brigade van het Voedingscentrum. Deze Brigade kan helpen bij het maken van een stappenplan, de uitvoering ervan en het doorlichten van het assortiment. Ook de GGD kan ondersteunen.

Scholen, GGD’en, kantinebeheerders, ouders en leerlingen kunnen voor meer informatie en aanmelding terecht op de vernieuwde website www.degezondeschoolkantine.nl. Daar vinden ze tips, recepten, een Kantinescan, een praktisch stappenplan en een Leerlingencheck.

Reageer op dit artikel