nieuws

Sterren Gastvrijheidzorg bekend op 29 mei

Catering

Op 29 mei wordt de Top 10 zorginstellingen met de beste gastvrijheidszorg – eten & drinken, ambiance en gastvrijheid bekend gemaakt. Plaats van handeling is Cinemec in Ede. De eerste versie van de bijbehorende Sterrengids Gastvrijheidszorg 2008 wordt uitgereikt aan het Ministerie van VWS. De nummer 1 zorginstelling ontvangt de Gastvrijheidszorg Award.

Sterren Gastvrijheidzorg bekend op 29 mei

De uitreiking wordt voorafgegaan door het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg, dat dit jaar het thema ‘Zorg voor smaak’ heeft. Sprekers zijn professor Ep Köster, Wageningen Universiteit & Research over smaakonderzoek en het Restaurant van de Toekomst, Monique Willemse, visieontwikkelaar/trendforecaster Momoko Concepts over de Toekomst van de smaak in de zorg, minister van LNV, Gerda Verburg over LNV en smaak en Peter Klosse, eigenaar Hotel & Restaurant De Echoput en smaakprofessor, over de zorg voor smaak in de zorg.

Koksgilde

Na afloop van het congres en de presentatie van de sterrengids hebben deelnemers de gelegenheid tot een rondleiding in het Restaurant van de Toekomst in Wageningen. (inschrijven via www.gastvrijheidszorg.nl). Congres, presentatie en rondleiding zijn onderdeel van Gastvrijheidszorg met Sterren, een initiatief van LOC/LPR, de belangenorganisatie van cliëntenraden in zorginstellingen, waarbij ruim 2200 cliëntenraden zijn aangesloten, het Koksgilde Nederland, een vereniging van ruim 1700 koks en uitgever B+B Vakmedianet (o.a. GrootConsument en de Sterrengids).

Welbevinden

Doel van Gastvrijheidszorg met Sterren is de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen op een steeds hoger niveau te brengen. Voor cliënten van ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen zijn gastvrijheid, ambiance en zeker de maaltijden steeds belangrijkere ingrediënten die bijdragen tot een hoogwaardig welbevinden.

Het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Wageningen Universiteit & Research, Unilever, Deli XL, Zwanenberg Food Group en Grafiteam.

Reageer op dit artikel