Van Dam: 'Eten in ziekenhuis smerig

Van Dam: 'Eten in ziekenhuis smerig

Culinair criticus Johannnes van Dam verbleef de laatste maanden noodgedwongen enkele keren in het ziekenhuis. Van Dam vond het eten er smerig. En dat ...

In weekblad Elsevier staat dat Van Dam (60) het eten in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis ziekenhuis in Amsterdam 'ronduit smerig' vindt. 'Het eten komt uit een kookfabriek die 100 kilometer verderop staat. Het heeft een slechte kwaliteit en is te gaar. Het smaakt nergens naar', aldus de culinair recensent van Elsevier.

'Pasta is pap'

Volgens Van Dam hebben de gerechten die hij kreeg voorgeschoteld prachtige namen. 'Pommes Duchesse of tortellini met bolognesesaus. Maar de pasta is pap en de saus smaakt vies. De stamppot is abominabel, in de vleeswaren zit paardenvlees en de bouillon komt van poeder uit een glazen potje.'

Beste ziekenhuis

Van Dam is van mening dat je in een ziekenhuis juist goed moet eten om beter te worden. 'Maar in het OLVG word je daar niet bepaald toe aangespoord.' In een Elsevier-onderzoek kwam juist het OLVG al twee jaar achtereen als beste ziekenhuis uit de bus. 'Als dat zo is dan moet de rest wel echt erbarmelijk slecht zijn.' Het OLVG is om een reactie gevraagd, maar heeft nog niet gereageerd.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.