nieuws

Van omkoping verdachte cateraar langer in cel

Catering

De directeur van het vorige week failliet verklaarde La Vie Catering, Gerard Kerkhoff, moet langer in de cel blijven. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag aan Misset Catering bekend gemaakt. Hij wordt verdacht van omkoping.

Van omkoping verdachte cateraar langer in cel

Kerkhoff is vrijdagochtend voorgeleid aan de rechtbank in Arnhem. Het OM wil hem vanwege nader onderzoek langer vasthouden. Dat kan maximaal drie dagen. De andere verdachte in deze zaak, voormalig directeur van de Schouwburg Nijmegen Albert Krielen, is vrijdagochtend ook voorgeleid. Zijn in bewaringstelling is verlengd met 14 dagen, zo maakte het OM aan Misset Catering bekend.

Beiden zijn dinsdag aangehouden. Krielen zou 50.000 euro hebben ontvangen van Kerkhoff. In ruil daarvoor zou de cateraar het contract voor Schouwburg en Vereeniging in Nijmegen gegund hebben gekregen. Krielen wordt verder verdacht van valsheid in geschrifte, zo zou hij hebben gelogen over zijn cv.

Volgens het OM stellen beide verdachten dat de geldbedragen zijn betaald voor advieswerk verricht door Krielen. ‘Het onderzoek richt zich er nu op om middels getuigenverklaringen te achterhalen of er reëel (advies)werk is verricht voor de ontvangen bedragen. De komende dagen zullen getuigen worden gehoord die hier mogelijk over zouden kunnen verklaren’, aldus het OM.

Krielen zou ook nog eens 6500 euro hebben ontvangen van een ander bedrijf. Volgens het OM Daarvoor is nog niemand aangehouden. Het OM wil niet zeggen welk bedrijf en ook niet in welke plaats het is gevestigd. ‘Momenteel onderzoeken we of we in verband daarmee nog aanhoudingen moeten verrichten’, laat een woordvoerster weten.

Het cateringbedrijf van Kerkhoff werd vrijdag 15 oktober failliet verklaard. La Vie zat al enkele jaren in de financiële problemen. Onlangs zette huisbankier Rabobank het krediet stop. Een curator onderzoekt nu de mogelijkheden tot een doorstart.

Meer party- en eventcatering:

Reageer op dit artikel