nieuws

Doppenactie Cormet voor 18-jarige patiënt

Catering

Cormet Campus Catering heeft een doppenactie op touw gezet om de 18-jarige Pim van Ham uit Den Helder aan een blindengeleidehond te helpen. Deze actie brengt duizenden euro’s op.

Doppenactie Cormet voor 18-jarige patiënt

Pim van Ham lijdt aan de erfelijke ziekte LHON. Dit is een zenuwziekte waardoor je in korte tijd blind kan raken. Pim van Ham verloor zijn zicht en wilde graag een blindengeleidehond. Dit werd echter niet vergoed door de zorgverzekeraar. Middels een inzamelingsactie waar ook een plasticfabrikant bij betrokken is, kan er een blindengeleidehond gefinancierd worden. 1.000.000 plasticdopjes is 1 blindengeleidehond, wat een waarde heeft van €40.000,-, aldus Cormet.

De inzamelpunten zijn verspreid over de circa 150 waar Cormet actief is. Studenten en docenten droegen tassen vol doppen aan De doppen worden gesmolten en hergebruikt ten behoeve van plastic pallets. Er zijn één miljoen doppen verzameld en dat worden er iedere dag meer.