nieuws

Tocat neemt deel aan International Catering Cup

Catering

Voor het eerst staat er een Nederlands team in de finale van de International Catering Cup (ICC) tijdens de SIRHA 2015 in Lyon (Frankrijk). De wedstrijd vindt plaats op 23 en 24 januari aanstaande.

Tocat neemt deel aan International Catering Cup

Het team bestaat uit Frans ten Oever (Tocat Catering & Events) en Mathieu Robert (Zalmrokerij Smoking en de Visafslag). De coach van het Nederlandse team is Meesterkok Theo van Rensch (President Koksgilde).

De International Catering Cup is in Nederland nog onbekend. Tocat Catering & Events ontdekte deze competitie en kwam erachter dat het niveau zeer hoog is. Het bedrijf schreef vervolgens in en is daarmee de eerste Nederlandse deelnemer.

Het doel van de International Catering Cup is het creëren van impulsen voor de cateringsector middels het zoeken naar nieuwe culinaire inspiratie, zo meldt Tocat Catering & Events. ‘Het heeft ook tot doel de beste professionele cateringtalenten van de wereld te verenigen.’

De uitdaging houdt in, zo meldt de cateraar, dat de teams het cateren van een receptie/ partij voorbereiden.  De kandidaten moeten hun vaardigheden, behalve op het gebied van smaak, bewijzen op de volgende onderdelen:
– voorbereiding in de keuken
– transport van hun creaties
– presentatie op een buffet
– uitserveren van de gerechten op bord

De komende maanden zal er hard worden getraind in de keuken van Tocat Catering in Hem om tot een goede prestatie te komen tijdens de ICC op 23 en 24 januari 2015. Ten Oever en Robert zijn bepaald niet onervaren. Zij wonnen diverse culinaire prijzen.

Reageer op dit artikel