nieuws

Vijftien zorginstellingen reduceren voedselverspilling

Catering

Een groep van vijftien zorginstellingen Rijnmondgebied en Goeree-Overflakkee heeft zijn voedselverspilling aangepakt. In een paar maanden tijd wist een aantal van deze organisaties de verspilling met 10 tot 40 procent te reduceren.

Vijftien zorginstellingen reduceren voedselverspilling

De instellingen namen deel aan de Masterclass-serie Zorg met Smaak. De Masterclass is maar het begin, zo wordt gemeld, de zorginstellingen hebben na afloop een plan liggen om hun verspilling verder te verminderen.

De Masterclass-serie Zorg met Smaak werd gegeven door stichting Diverzio en georganiseerd samen met DCMR Milieudienst Rijnmond. Doel van het project was om een verbeterplan te maken waardoor men in staat wordt gesteld om de voedselverspilling met 10 procent te verminderen. Om dat te bereiken hebben de samenwerkende partijen de handen ineengeslagen. ‘Niet eerder werkten zoveel zorgorganisaties met elkaar  samengewerkt om voedselverspilling in kaart te brengen en aan te pakken’, meldt Diverzio.

Reageer op dit artikel