nieuws

Albron bovenaan in Top 25 Grootste cateraars

Catering 15671

De Top 25 van grootste cateraars die jaarlijks door Misset Catering wordt samengesteld, heeft dit jaar een nieuwe nummer 1: Albron. Nummer 2 Sodexo geeft weliswaar een hogere totaalomzet op, maar hierin zit ook de omzet van overige facility-services als schoonmaak en bewaking. Bij Albron betreft het puur de in Nederland behaalde f&b-omzet.

Albron bovenaan in Top 25 Grootste cateraars

De f&b-omzet steef fors van 244 miljoen euro in 2015 naar 255 miljoen euro in 2016. Het samengaan van de cateraar met Facilicom, medio 2016, heeft ervoor gezorgd dat dit laatste bedrijf afscheid heeft genomen van de ‘eigen’ catertak Prorest en de activiteiten hiervan onder de naam Albron voortzet.

Albron groeit weer rendabel

Voor commercieel directeur Catering Corno Stam liggen het zakelijk hoogte- en dieptepunt over 2016 dicht bij elkaar. De aangegane samenwerking zorgt volgens hem voor ‘een fantastische uitgangspositie in het segment Bedrijfsleven & Overheid. Ook biedt het mogelijkheden voor een verdere groei in het segment Horeca & Leisure en het meer binden van zorginstellingen. Tegelijkertijd zorgde de samenwerking ook voor het ontstaan van meerdere dubbelfuncties, waardoor er afscheid van collega’s moest worden genomen. Er bleven 3344 medewerkers over (1922 fte’s). Volgens Stam is het onder opdrachtgevers de tendens dat er zowel om meerwaarde als om financieel voordeel wordt gevraagd en dat er meer wordt gestuurd op output. De cateraar moet nu vooral ontzorgen en een grote mate van loyaliteit tonen door zichzelf continu te verbeteren. Door de dalende subsidies betalen gasten per saldo meer voor hun lunch en zij verwachten hier een hogere kwaliteit voor terug. ‘Bij opdrachtgevers in het segment Bedrijfsleven & Overheid leidt dat tot meer risicodragende contractvormen voor ons.’ Toch is hij wel degelijk ook optimistisch. ‘Albron groeit weer rendabel door het creëren van waardevolle momenten met eten en drinken vanuit een positief perspectief voor alle betrokkenen.’

Download hier gratis de lijst van de Top 25 Grootste cateraars