Eurest lanceert de salade coach

Eurest lanceert de salade coach

Bedrijfscateraar Eurest introduceert de salade coach, een concept om werknemers te stimuleren gezonde keuzes te maken. Gasten kunnen op basis van specifieke gezondheidskenmerken van producten zelf salades samenstellen. Inmiddels is de saladebar op verschillende locaties in gebruik genomen, onder andere bij het bestuurscentrum van de Rabobank in Utrecht.

Inmiddels maken dagelijks zo’n 150 gasten gebruik van de salade coach. De traditionele saladebar is altijd al een hardloper geweest bij Eurest, maar met name de laatste jaren ziet de cateraar de vraag naar salades stijgen. Met de salade coach speelt Eurest in op de wens van gasten om gezonder te eten. Hans Gijsen, productontwikkelaar van Eurest: ‘Mensen worden zich steeds bewuster van de effecten van voeding op de prestatie, en werkgevers willen een grotere bijdrage leveren aan het welzijn van hun medewerkers door gezond eten en sporten te stimuleren. We zien een trend in 'personalized nutrition'. Daarbij wordt de mogelijkheid gecreëerd om dát te eten wat jouw lichaam specifiek nodig heeft. Met de salade coach helpen we medewerkers op een inspirerende en leuke manier bewuster te maken van de invloed van eten op het welzijn, zonder teveel druk uit te oefenen. De keuze ligt nog steeds bij de persoon zelf.’

Meer mogelijkheden voor een gezonde lunch

Gezonde bedrijfskantine en gezonde lunchDe salade coach bevat alle onderdelen voor een volwaardige maaltijd, en is daarmee een goed alternatief voor andere lunchgerechten. De producten zijn geselecteerd op hun ‘medicinale’ werking, ondersteund met een wetenschappelijke basis. Denk hierbij aan paprika’s die goed zijn voor de huid, couscous voor energie en bonen ter bevordering van de spijsvertering. Er is een onderscheid gemaakt in acht 'behandelingen', waar de producten onder vallen.

Volledig vegetarisch

De selectie is samengesteld door een voedingsdeskundige en bevat producten, zoals kurkuma. Dat je niet snel in een normale saladebar. Het assortiment is volledig vegetarisch, waarbij bijvoorbeeld lijnzaad wordt gebruikt als alternatief op vis om toch omega 3 binnen te krijgen. Gijsen: ‘We kiezen er bewust voor om geen dierlijke producten aan te bieden, omdat we bij willen dragen aan een verbetering van de gezondheid en minder belasting op het milieu. We merken dat onze gasten het niet missen in de salade. Door goede alternatieven aan te bieden, krijgen mensen toch de juiste voedingsstoffen binnen.’