nieuws

Utrechtse cateraar start samenwerking met Voedselbank

Catering 758

De Utrechtse full service cateraar Van Rooijen Catering gaat per november een bijzondere samenwerking aan met de Voedselbank Utrecht. Met de opbrengst op lokale producten wordt gespaard om bij dezelfde lokale leveranciers gezonde producten in te kopen ter donatie.

Utrechtse cateraar start samenwerking met Voedselbank

Zo kan het aanbod van de Voedselbank worden uitgebreid en wordt voorzien in productgroepen die normaal gesproken niet of nauwelijks voor handen zijn, zoals zuivel en versproducten. De Voedselbank ondersteunt op dit moment 500 Utrechtse gezinnen en bedient wekelijks 1100 mensen met aanvullende voedselpakketten. Deze pakketten worden voornamelijk gevuld met reststromen. Het aanbod in de pakketten wisselt zo elke week, maar er is een aantal productgroepen waar bijna niet aan te komen is. Hierin kan Van Rooijen Catering van betekenis zijn.

Sparen voor de Voedselbank

Door een vast deel van de omzet op het speciale Lokaal & Gezond aanbod te reserveren, wordt er maandelijks gespaard om te doneren aan de Voedselbank. Met het gespaarde bedrag worden bij lokale producenten namelijk gezonde versproducten ingekocht die de Voedselbank tekort komt. Het bijzondere aan deze constructie is dat de klanten van Van Rooijen Catering op een heel directe manier bij kunnen dragen aan de donatie, eenvoudigweg door bij hun bestelling te kiezen voor de producten uit het lokale aanbod.

Van Rooijen Catering

Van Rooijen Catering bestaat dit jaar 35 jaar en levert ontbijt, lunch, borrel en diner aan bedrijven en de grote bedrijfscateraars. Hierbij worden dagelijks opdrachtgevers ondersteund door het hele land. Naast deze aanlevering van banqueting, overwerkmaaltijden en vergaderservice, voorziet Van Rooijen Catering ook in full service partycatering. Zo worden volledige evenementen en bijeenkomsten verzorgd, van de culinaire voorziening tot het serverend personeel en zelfs het meubilair en bijpassende aankleding

Reageer op dit artikel