Striethouldt Catering verkoopt haar sauzen bij supermarkt

Striethouldt Catering verkoopt haar sauzen bij supermarkt
Lorenz en Mariëlle Striethouldt. Foto: Erik Buist Fotografie

Striethouldt Catering uit Westerbork blijft ook in deze coronacrisis ondernemen. Dit keer gaan ze de markt op met hun Drentse Kruidensaus die ze in supermarkten, speciaalzaken en diverse horecagelegenheden verkopen.

In het begin van de corona crisis rolde Striethouldt Catering uit Westerborkze het concept Handenwassen.nl uit. Want net als vele andere ondernemers kwam ook hun bedrijf stil te staan. Het bleek dat ze nog wel even zouden vastzitten aan alle maatregelen, maar weigerden om stil te gaan zitten afwachten. Ze draaiden de neuzen de andere kant op en bedachten iets nieuws om hun bakens te verzetten.

Drentse Kruidensaus

Neef Daniël Striethouldt en dochter Claudia Striethouldt, beiden werkzaam in het bedrijf.  Foto: Erik Buist Fotografie

Al ruim 15 jaar serveren ze hun eigen gemaakte Drentse Kruidensaus bij gerechten op de vele festivals, evenementen en party’s. Mensen vroegen regelmatig of de saus ook apart te koop is. De cateraars wilden het liever speciaal houden en gaven gerust een beetje mee naar huis, maar de emmer bleef staan. Maar in deze coronatijd hebben ze gekozen om deze saus te laten produceren in een fles en te gaan verkopen.

In de supermarkt

Inmiddels is de saus te koop in diverse supermarkten, speciaalzaken en er zijn diverse horecagelegenheden die de saus gebruiken bij hun menu. De saus is zacht, zoet en toch pittig door de kruiden en specerijen. Hierdoor past het bij elk gerecht en wordt geserveerd bij vis, gegrild vlees, als brooddipper of bij het kaasplankje en de kids dippen hun chips in deze saus. De saus kan in combinatie met koksroom verwarmd worden en is zo te gebruiken als een warme saus bij vele gerechten. Het doel is om iedereen kennis te laten maken met deze saus, want 'Heel Nederland kan wel een Drents sausje gebruiken'. De cateraar is nog op zoek naar verkoopadressen in Nederland.