Cateraars gaan horeca Cacaofabriek Helmond exploiteren

Cateraars gaan horeca Cacaofabriek Helmond exploiteren

De horeca van cultureel centrum De Cacaofabriek in Helmond gaat over in andere handen. Geert Blenckes en Jeroen van Schijndel hebben hun belang in de brasserie verkocht. Zij runden de zaak sinds 2015. De eigenaren van een cateringbedrijf nemen het van hen over.

Barry van den Beuken en Jacqueline de Bar hebben de aandelen van de Horeca Cacaofabriek BV overgenomen van Geert Blenckers en Jeroen van Schijndel. Barry en Jacqueline runnen al 20 jaar het cateringbedrijf Van Den Beuken Catering in Nuenen.

Buiten coronatijd was de brasserie zeven dagen per week geopend. Maandag tot en met vrijdag vanaf 8 uur. Zaterdag en zondag vanaf 9 uur. Keuken van de brasserie is 7 dagen per week open van 11.30 tot 22 uur.

Barry van den Beuken en Jacqueline de Bar

‘Geert Blenckers en Jeroen van Schijndel hebben de horeca letterlijk op de kaart gezet met een opbouwende en avontuurlijke aanpak. Daar zijn we hen dankbaar voor’, zo laat het bestuur van de stichting De Cacaofabriek weten.

Mede als gevolg van de coronacrisis zien Blenckers en Van Schijndel zich genoodzaakt hun prioriteiten opnieuw af te wegen. Ze kiezen ervoor hun pijlen meer te richten op hun andere activiteiten en zochten opvolgers die de horeca in De Cacaofabriek weer een nieuwe impuls geven. Die vonden ze in de personen van Barry van den Beuken en Jacqueline de Bar. Blenckers en Van Schijndel hebben samen nog ruim tien horecabedrijven in Helmond, Eindhoven, Breda en Den Bosch. Blenckers is daarnaast ook nog actief als event organisator.

Cacaofabriek Helmond

Barry van den Beuken: ‘Vijf jaar geleden stond De Cacaofabriek nog in haar kinderschoenen. Nu is het de ‘place to be’ in Helmond.  Naast het verzorgen van de ‘natte’ horeca willen wij graag verdere kwalitatieve invulling geven aan de restauratieve functie’.

‘Barry en Jacqueline hebben hospitality hoog in het vaandel staan. We hopen samen met hen de horeca verdere invulling te geven, met name in combinatie met het hoge culturele niveau van kunst, film en pop. Het is altijd jammer wanneer een samenwerking eindigt. Tegelijkertijd biedt het nieuwe kansen nu er nieuwe mensen aan boord komen die zoveel ervaring meebrengen.’

‘Wij zijn niet zo van de voorgrond, maar halen onze voldoening uit het compliment van een bezoeker en de sfeer die we gezamenlijk weten te creëren. We zijn enthousiast en voelen ons betrokken bij de Helmondse cultuur en met name De Cacaofabriek. Destijds bij de opening van Cacaofabriek hebben we al eens tegen elkaar gezegd: hoe mooi het zou zijn om hier de horeca te mogen verzorgen. Nadien is dat weer op de achtergrond geraakt.’

‘Nu kwam deze kans op ons pad en die hebben we met beide handen aangegrepen. Als horeca- ondernemer is dit een lastige tijd. Het geeft ons veel energie dat we onze schouders kunnen gaan zetten onder iets nieuws en samen door mogen bouwen aan het succes van deze bijzondere plek. We hebben als doel om de brasserie, het terras en de overige horeca-exploitatie het elan en de uitstraling te geven die passen binnen de uitgangspunten van De Cacaofabriek. Ons cateringbedrijf blijft ook voortbestaan en we zien interessante combinatiemogelijkheden waardoor De Cacaofabriek voor bedrijven en event-organisatoren nog aantrekkelijker wordt.’

De Nederlandsche Cacaofabriek is een cultureel centrum in Helmond, dat sinds maart 2014 in deze vorm bestaat. De oorspronkelijke fabriek produceerde cacaopoeder en chocoladeproducten van 1894 tot 1932. In het complex is weer een chocolatier gevestigd.