'Het vervangen van de bakwand kost 40.000 euro’, zegt Jenny Goudzwaard, eigenaar van cafetaria 't Centrum in Poortvliet, tegen PZC. 'Die investering gaan we op onze leeftijd niet meer doen.’
Volgens Goudzwaard (55) is de frietpan, die twintig jaar oud is, altijd goed onderhouden. Maar de monteur ontdekte veel haarscheurtjes. 'Verder bakken zou onverantwoord zijn', aldus de ongelukkige eigenaar tegen te krant.
Hans en Jenny Goudzwaard hebben de cafetaria 23 jaar gerund. Het bijbehorende café blijft wel open, alsook hun brasserie aan de Oosterschelde.
Onderzoek naar bakwanden
Het Nederlands Frituurcentrum doet in opdracht van vakvereniging ProFri onderzoek naar bakwanden en frituurovens. Volgens de vakvereniging geven frituurondernemers regelmatig te kennen dat ze onder meer kampen met kapotte en lekkende ketels. ProFri wil laten onderzoeken of er problemen ontstaan vanwege technische mankementen, verkeerd gebruik of slecht onderhoud.
Bron: PZC