Op BitterFest bij Atelier Restaurant & Bar op de Valschermkade in de Amsterdamse Schinkelbuurt waren eerder deze maand ruim 35 verschillende soorten bitterballen verkrijgbaar: van wilde gans tot biet en van Pekingeend tot Wagyu. Alles kan en mag met de bitterbal. De oer-Hollandse gefrituurde kogel trok veel aandacht van jong en hip publiek.
Bitterballen verbroederen
Kevin Bonet, eigenaar van Atelier Restaurant & Bar en festivaldirecteur, spreekt bijna poëtisch over bitterbal. ‘De bitterbal is een hoop liefde en Hollandser dan stamppot. De bal verbroedert en verbindt door de enorme variëteit aan vullingen. Dit bitterbal is van iedereen.’
Krokettenfestival
Het eerste bitterbalfestival smaakt bij Bonet naar meer. ‘In november komt er een winterversie van BitterFest en we denken na over een krokettenfestival’, aldus Bonet, eigenaar van Atelier Restaurant & Bar waar het festival plaatsvond.
In de eerstvolgende Snackkoerier een uitgebreide reportage over de eerste editie van BitterFest.